zondag 12 januari 2014

Update Crochet Along

 De eerste weken van het nieuwe jaar zijn alweer voorbij. Dat betekent dat ook het haken van de "Crochet Along"deken is gestart!
Ik moet alleen wel heel eerlijk bekennen dat ik niet heb kunnen wachten tot de eerste week van 2014 en in de kerstvakantie al ben begonnen met het haken van de deken volgens het Engelse Patroon. Helaas werd het spreekwoord "Hardlopers zijn doodlopers", werkelijkheid. Ik ging namelijk zo snel van start en had geen zin om de steken steeds te tellen........ Dit resulteerde na ongeveer 35 toeren tot een deken die steeds smaller werd.......:-(
Nu kun je gewoon doorgaan en straks als resultaat een scheve deken op je bed hebben liggen, of je geeft toe dat het niet goed is en alles uithalen en opnieuw beginnen. Ik heb toch maar voor het laatste gekozen. :-)

Met al dat geknoei was ik er ondertussen wel achter gekomen dat het tempo van publiceren van het Nederlandse patroon voor mij vrij laag ligt. Daarom ben ik nogmaals mijn kast in gedoken en heb nog een leuk aantal bollen garen gevonden waarmee ik een tweede deken kan maken.


Ik ben nu bezig met het acryl garen van de Wibra (Saskia). Heb 312 (+2) steken opgezet zodat ik een deken van ongeveer 2 mtr. breed maak.

Voor de tweede deken gebruik ik het garen van de Zeeman (Soft). Heb hiervoor 240 (+2) steken opgezet voor een deken van ongeveer 1.30 mtr. Dit acryl garen is wat dunner en super zacht. Het resultaat is hierdoor ook heel anders. Ook de kleurtjes zijn wat "softer".


Het worden wel 2 kleurrijke dekens en ik vind ze nu al super leuk!!

Degene die ook meedoet met deze Crochet Along ziet wel dat ik me ook nu niet kan inhouden om iets sneller te haken dan mijn meer dan 1500 medehakers.............
Toch wil ik mijn complimenten geven aan Tertia Mulder en Jolanda Verschiere. Ze zorgen toch maar iedere week voor een duidelijke uitleg in het Nederlands!

Mocht je ook nog mee willen doen dan moet je even kijken op de facebookpagina "Dutch Crochet, a granny a day 2013", daar staat alle belangrijke info!

Ik ga nu, terwijl buiten het zonnetje lekker schijnt, weer snel mijn haaknaald oppakken en lekker verder haken! Morgen zit ik voor mijn werk ruim 5 uur in de trein. Drie keer raden wat ik naast mijn E-reader meeneem in mijn tas.....................!?

Groetjes,  Corine

3 opmerkingen:

 1. Euh....een boterham :-D
  Ze worden mooi zeg!! Dat garen van de Zeeman is idd heerlijk zacht!
  Ik ben gisteren eindelijk begonnen en ben nu met toer 3 bezig. Het tempo is voor mij op dit moment prima, met een kleine van 3 maanden kom ik op dit moment niet altijd aan haken toe.
  Lekker haken morgen in de trein!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihihi ... zou het niet weten ( lol ). Toch een fijn project, niet?. Eerst dacht ik niet mee te doen, maar de verleiding was te groot. En ben benieuwd hoe al die dekens er uiteindelijk uit gaan zien ondanks hetzelfde patroon. Zeeman's garen is inderdaad aangenaam zacht en ideaal voor een deken. Fijne werkweek! Groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen