donderdag 30 augustus 2012

Jong geleerd......


En poncho in wording.


Toen ik een half jaar geleden werd bevangen door het haakvirus, leek het mijn 12 jarige dochter ook erg leuk om te gaan haken. Het lukte alleen niet zoals zij het wilde en het haakwerkje werd al snel aan de kant gelegd.


2 Weken geleden een nieuwe poging gewaagd. Eerst een lapje met vasten en stokjes gemaakt om te leren waar je in moet steken en er voor te zorgen dat je net zoveel steken hebt aan het begin van je werk als aan het eind. Dit ging ineens heel goed!Al snel een stapje verder, rond haken, groepjes haken en goed tellen! Resultaat: 2 potjes bekleed met een schattig hoesje.


Nu is ze bezig om met granny stripes een poncho te haken. Het gaat verbazingwekkend goed en ze ziet al duidelijk hoe het haakwerkje in elkaar zit en wanneer ze welke steken moet haken.

Ik hoop dat ze later de haaktechniek ook zal doorgeven aan haar kinderen.  Er zijn tegenwoordig zoveel moderne technieken op het gebied van het maken van kleding, maar is niets dat zoveel ontspanning en voldoening geeft als handwerken........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten