vrijdag 22 februari 2013

Cadeautje met een beetje paasgevoel

Het patroontje is van Echt Studio
 Mijn lieve oom Willem  is 2 weken geleden weer een jaartje ouder geworden. Hij had geen cadeauwensen, maar je kunt natuurlijk niet met lege handen aankomen. Daarom een schattig eiermandje gehaakt met lekker dik garen. Wellicht zelfs iets te dik, want volgens het patroon zouden er 9 eieren in kunnen passen. Ik kon er maar 6 kwijt. Maar ondanks dat vind ik 'm toch leuk.







Om ook een beetje het paasgevoel te krijgen, heb ik dit kleine uilskuikentje er bij gehaakt.
Wat een liefie, niet?

patroon: www.sparkelz-creatief.nl


dinsdag 5 februari 2013

Het is bijna Valentijnsdag!!

Hartje incl. patroon

Terwijl ik bezig was met het haken van een granny met popcornsteek, lag het patroon van dit lieve hartje ook open geslagen op tafel. "Oh, mam, wil je die voor mij maken?", vroeg Marleen. Natuurlijk lieverd, ga ik zo proberen. "Denk je dat je 'm vanavond al af hebt?"
Dus granny aan de kant en gelijk aan de slag. Het bleek een simpel patroontje wat je binnen een uurtje klaar hebt.  En als je 'm een beetje oppimpt met wat kraaltjes en lintjes, heb je in no-time een super lief cadeautje. Wie zal 'm krijgen volgende week?





En weet je wat het allerleukste is van zo'n simpel klein werkje? Marleen is ook gelijk gaan proberen of het haar zou lukken om er een eentje te maken. Het resultaat? De hartjes worden hier aan de lopende band gehaakt. Dat wordt een hele fijne Valentijnsdag!


 Voor degene die ook graag zo'n hartje wil maken geef ik hieronder de beschrijving.

  • Haak 8 lossen en keer je werk.
  • Toer 1: Haak een vaste in de 2e losse vanaf je haaknaald. Haak verder met vasten (totaal 7 steken) en keer je werk.
  • Toer 2 t/m 8: Haak 1 losse. Haak 1 vaste in elke vaste. Als het goed is heb je na deze 8 toeren een vierkantje.
  • Keer je werk. Haak 7 dubbele stokjes in de middelste (4e) vaste. Haak een halve vaste in de laatste vaste. Zo ontstaat het eerste boogje van het hartje.
  • Haak op de volgende zijde in het midden 7 dubbele stokjes en sluit het 2e boogje door een halve vaste in de volgende hoek te haken. 
  • We gaan nu verder met de 3e zijde. Haak 3 lossen (dit is je eerste stokje). Haak nog 6 stokjes langs de zijde. Haak in het puntje van het hart 1 stokje, 1 dubbel stokje en 1 stokje. 
  • Haak langs de 4e zijde 7 stokjes.
  • We gaan nu verder langs de 2 boogjes haken als volgt:
    Haak in elk dubbel stokje 2 stokjes. Let op: In het laatste dubbele stokje van de 1e boog haak je een half stokje en een vaste en in het eerste dubbele stokje van de 2e boog een vaste en een half stokje. Haak nu verder met 2 stokjes in elk dubbel stokje tot het einde van de 2e boog en sluit af met een halve vaste op het 1e stokje.
 Je maakt het hartje compleet door nog een hartje te maken, deze op elkaar te leggen en met vasten aan elkaar te haken. Als je bovenaan het hartje begint kun je als je het hartje aan elkaar hebt gehaakt (vergeet niet als je bijna rond bent het hartje te vullen) d.m.v. een aantal lossen gelijk een lusje haken.

Wil je het hartje nog versieren met kraaltjes of knoopjes, is dit het handigst om te doen voordat je de hartjes aan elkaar haakt. Een leuk belletje onderaan en een mooi lintje als lus is natuurlijk altijd leuk.

SUCCES!!

vrijdag 1 februari 2013

Nieuw patroon: Granny Square met popcorn cirkel

Als variant op de granny square heb ik me gestort op de granny met popcorn cirkel. Ik zocht een werkje dat ik af en toe op kan pakken. Het vele haken heeft namelijk mijn pols teveel belast waardoor ik nu maar af en toe de haaknaald mag oppakken.

Ook heb ik van mijn granny stripes deken nog zoveel restjes over dat ik die graag op deze manier op wil maken.

Wat ik uiteindelijk ga doen met al deze vierkantjes weet ik nog niet. Ligt er ook een beetje aan hoeveel ik uit de restjes kan halen. Een kussen moet sowieso lukken, maar voor hetzelfde geld heb ik straks genoeg materiaal voor deken.........


Je vindt de werkbeschrijving onder "patronen".

Succes!!