zondag 25 november 2012

"Save the Children" update

Samen met de Dutch Crochet groep op Facebook zijn we bezig om zoveel mogelijk baby en kindermutsjes te maken voor Save the Children. De actie vraagt om zoveel mogelijk mutsjes te breien, maar haken kan natuurlijk net zo goed!!

De eerste 3 mutsjes zijn klaar!




Omdat het maken van de mutsjes zo weinig tijd kost, ben ik van plan om er nog veel meer te maken. Vanmiddag ga ik naar mijn schoonmoeder die de kast vol heeft staan met allerlei wolletjes. Eens even kijken wat ik daar nog ophalen om nog lekker even door te haken.

Mocht je ook een aandeel willen leveren bij deze actie kijk dan op http://www.savethechildren.nl  of op de facebookpagina van Dutch Crochet:
https://www.facebook.com/MutsMarathon.Negenfebruari


Het patroontje dat ik gebruikt heb vind je op http://karinaandehaak.blogspot.nl/2010/11/patroon-gehaakt-babymutsje.html

woensdag 21 november 2012

"Save the Children"


Omdat de Facebook groep "Dutch Crochet" zo enthousiast bezig is met het maken van zoveel mogelijk mutsjes voor dit goede doel, heb ik het gevoel (en Marleen ook) dat wij niet achter kunnen blijven.
Gisteren gelijk in mijn wolvoorraad gedoken op zoek naar garen met een zo hoog mogelijk percentage wol. Ik heb wat gevonden alleen is het garen wat te dik. Omdat ik het patroon wel gewoon heb gevolgd, resulteerde dit in een wat té groot uitgevallen babymuts. Oftewel, het werd een "tienermuts". Vond Marleen niet erg. Een grote bloem er op en het mag gaan vriezen wat haar betreft!

Op de foto showt ze ook haar zelf gehaakte poncho. Ik vind het knap hoe ze het gedaan heeft als je weet dat dit pas haar 2e projectje is op haakgebied!!








 

zondag 18 november 2012

De familie Muizepluis

De familie Muizepluis zijn rekenmuizen en worden vaak op scholen gebruikt. Ze staan ook in het boek "Spelend rekenen met peuters en kleuters".


Doelen: vergelijken, groeperen, synchroon tellen, getalbegrip

·         Tellen tot 10

·         Maken van paren (5x dezelfde kleur)

·         Sorteren (streepjes en bloemetjes)

·         Rangorde aanbrengen (aantal bloemetjes opvolgend, of lengte van staarten)

·         Meten van lengte (verschillende lengte van staarten)

Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon lekker mee spelen JJJ



Het patroon is van Fiona Oosthoek en staat op http://blij-dat-ik-brei.blogspot.nl/2012/09/rekenmuizen.html